Hoi: wij zijn Live Life Happy!

Welkom bij de vrolijkste webshop van Nederland! De allerleukste hebbedingen, stationery en cadeautjes om jouw dag (of die van iemand anders) nog vrolijker te maken! Heel veel shopplezier!
Lees meer over ons

Privacybeleid Live Life Happy

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de websit e en de daarop ontsloten dienstverlening van Live Life Happy. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 09/04/2018, met het publiceren van eennieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies.

Wij zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren. Dat doen we graag in begrijpelijk taal, zo snap je precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Live Life Happy. Je dient je ervan bewust te zijn dat Live Life Happy niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen (zoals van social media). Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacy beleid van Live Life Happy te accepteren.

Live Life Happy respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld en bij ons in veilige handen is.

Veiligheid
Alle activiteiten op onze website vinden plaats via een beveiligde (SSL-) verbinding. Deze veilige verbinding kun je herkennen aan het groene slotje voor de URL in de adresbalk van de browser. Ons veiligheidscertificaat is uitgegeven door Comodo Nederland. Wij zullen nooit contact met je op nemen om te vragen naar persoonlijke gegevens, wachtwoorden of pincodes. In sommige gevallen sturen we je een e-mail wanneer je adres bij een bestelling niet klopt of je bepaalde benodigde informatie hebt vergeten in te vullen.

Gebruik van onze diensten
Wij verzamelen alleen gegevens op basis van overeenkomst: aangezien je bij ons online producten koopt hebben wij jouw adresgegevens en e-mailadres nodig om de bestelling correct te kunnen verzenden. We combineren geen gegevens uit meerdere bronnen om zo een profiel op te bouwen en in te spelen op marketing acties. Live Life Happy zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen of beschikbaar stellen.

Derden
De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van webapplicaties welke wij gebruiken ten behoeve van onze webwinkel: bijvoorbeeld onze verzendpartner MyParcel, onderdeel van PostNL. Dit zijn partijen waar wij mee samenwerken:

Mollie is onze betaalprovider. Het uiterst beveiligd systeem van Mollie zorgt ervoor dat je als klant op een veilige manier kan betalen via de diverse betaalmethoden (zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal, bankoverschrijving, etc.). Bekijk hier het Privacy Beleid van Mollie.

MyParcel is onze verzendpartner, dit is een onderdeel van PostNL. Ook zij beschikken over een beveiligd systeem die een verbinding heeft met onze webshop. Naam en adresgegevens die jij bij je bestelling opgeeft als verzendadres gebruikt het systeem om een mooie verzendlabel te printen (andere gegevens worden niet met hun gedeeld). Vervolgens stuurt het systeem je ook een Track ’n Trace code naar het e-mail adres dat je hebt opgegeven bij je bestelling, met een link naar de website van PostNL zodat je je pakketje in de gaten kan houden. Bekijk hier het Privacy Beleid van MyParcel.

Mailchimp is het systeem dat we gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrieven. Wanneer je je aanmeld via de webshop (bijvoorbeeld bij het plaatsen van een bestelling of via je account) geef je automatisch akkoord voor de nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op ieder moment uitschrijven: neem hiervoor contact met ons op óf klik op "uitschrijven" onder een ontvangen nieuwsbrief.
Meld je je aan via een "opt-in" (dat is een link waarmee je inschrijft bijvoorbeeld via ons social media account) dan maken we gebruik van een zogenaamde ‘double opt-in’. Hiermee krijg je na aanmelding een extra mailtje waarmee je je aanmelding moet bevestigen. We hebben voor het versturen van een nieuwsbrief alleen je e-mail adres nodig en je naam. Verder vragen wij geen andere gegevens. Bekijk hier het Privacy Beleid van Mailchimp.

ICTwebsolution is onze hostingpartij. Zij dragen zorg voor de servers waar onze webshop op staat en verwerken geen gegevens van onze klanten. Bekijk hier het Privacy Beleid van ICTwebsolution.

Ook de door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Communicatie
Wanneer je een e-mail of een bericht naar ons verzend is het mogelijk dat we deze berichten bewaren. Soms vragen wij naar jouw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk jouw vragen te verwerken en jouw verzoeken te beantwoorden. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Cookies
Wanneer je de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen (op je eigen computer) in de vorm van een cookie om je automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Dit soort koekjes slaan geen persoonlijke informatie op maar zijn voor je browser een hulpmiddel om het voor jou makkelijker te maken websites snel te bekijken. Je kunt cookies in- en uitschakelen en / of verwijderen in je eigen browser. Ook advertentietracking kan je, indien gewenst, zelf beperken d.m.v. een adblocker. Het uitschakelen van cookies beinvloedt wel het gebruik van onze webshop. Hierbij is het mogelijk dat bepaalde elementen niet meer optimaal functioneren.

Soms worden er cookies geplaatst door sociale media. Als je ingelogd bent bij b.v. Facebook kun je hierdoor op onze website weer makkelijk een pagina zelf delen op Facebook. Ook dit zijn gewone communicatie cookies en er wordt geen persoonlijke data door ons opgeslagen.

Live Life Happy maakt gebruik van Google Analytics cookies. Wij hebben een bewerker-overeenkomst met Google Analytics afgesloten en vastgelegd dat wij geen van deze gegevens willen delen met Google en we maken ook geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Onze Google Analytics cookies helpen ons om de website te verbeteren en zijn volledig geanonimiseerd (het laatste gedeelte van het IP-adres wordt gemaskeerd en wij kunnen via het ipadres dus niets herleiden). De gegevens en statistieken van Google analytics worden niet gedeeld met Google. Via google analytics kunnen wij het aantal bezoekers zien, we kunnen zien op welke pagina mensen de webshop verlaten en we kunnen bijvoorbeeld zien of de meeste bezoekers in de winkel vaker naar een bepaald product kijken. Dit zijn maar enkele voorbeelden, wij gebruiken deze gegevens alleen voor onze eigen statistieken. Het belangrijkste is: wij slaan geen persoonlijke data op die te herleiden is naar jou als individu. De gegevens van google analytics worden 26 maanden bewaard en daarna automatisch verwijderd.

Wij maken ook gebruik van Facebook pixel: een Facebook pixel is een stukje code die wij op onze website plaatsen om zo meer te weten te komen over onze doelgroep. Op deze manier kunnen wij onze webshop optimaliseren. Via de Facebook pixel wordt er geen persoonlijke informatie (bijvoorbeeld je naam) gedeeld. Wij delen de informatie van deze Facebook pixel niet met derden.

Doeleinden
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Veranderingen
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek
In voorkomende gevallen kan Live Life Happy op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijkgeval zijn wij gedwongen je gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedtdaartegen verzetten.

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief
Onderaan iedere mailing vindt u de mogelijkheid om jouw gegevens aan te passen of om je af te melden. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons als je je eerder wilt uitschrijven.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Je hebt op elk moment het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonlijke gegevens. Als je jouw gegevens aan wilt passen of jezelf uit onze bestanden wilt laten halen, kun je contact met ons op nemen.

Als je jonger bent dan 18 jaar
Onze website is voor iedereen toegankelijk. Maar als je jonger bent dan 18 jaar mag je volgens de wet geen persoonlijke gegevens verstrekken aan ons zonder toestemming daarvoor te hebben gekregen van je ouder(s) of voogd(en). Het is voor ons niet mogelijk om dit te controleren zonder je om verdere gegevens te vragen. Verstrek ons daarom geen gegevens als je deze toestemming (nog) niet hebt gekregen. Mochten wij bij het ontvangen van je gegevens, om welke reden dan ook, het vermoeden hebben dat je nog geen 18 bent dan zullen we contact met je opnemen en navraag doen.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens
Wij bewaren persoonlijke gegevens niet oneindig maar alleen zolang het nodig is om onze diensten uit te kunnen voeren. Wanneer je bijvoorbeeld een account aanmaakt om altijd makkelijk en snel te kunnen bestellen, is het niet aan ons om die gegevens te vernietigen (uiteraard wel op jouw verzoek).  Daarnaast worden jouw gegevens gebruikt voor statistische gegevens (bijvoorbeeld herleiden van gemiddelde leeftijd van onze bezoekers en andere demografische kenmerken) Hiermee kunnen wij  statistieken opbouwen waarmee we de webshop kunnen verbeteren. Dit zorgt ervoor dat we t.a.v. van herroepingrecht en garantietermijnen onze taken correct kunnen blijven uitvoeren. E-mail wisselingen die te maken hebben met bestellingen blijven ook 1 jaar bewaard om dezelfde reden. Facturen horen bij onze boekhouding en daarvoor hanteren wij de wettelijke bewaartermijnen van de belastingdienst (7 jaar). Data die bewaard wordt op papier zit bij ons achter slot en grendel en bij vernietiging wordt dit op een gedegen wijze vernietigd zodat de gegevens niet meer te reconstrueren zijn.

Datalek
Per 1 januari 2016 zijn wij, als webondernemer, verplicht om bij bepaalde datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Jouw rechten
Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heb je als betrokkene bepaalde rechten met
betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen hieronder uit welke
rechten dit zijn en hoe je je op deze rechten kunt beroepen.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van je gegevens enkel naar het bij ons
reeds bekende e-mailadres. In het geval dat je de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post
wenst te ontvangen, zullen wij je vragen te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde
verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvang je in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren.

Je hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat
wij je persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht
Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of
daartoe herleidbaar zijn, in te zien. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor
privacyzaken. Je ontvangt binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd
sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers
die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben
opgeslagen.

Rectificatierecht
Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of
daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon
voor privacyzaken. Je ontvangt binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd
sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking
Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe
herleidbaar zijn, te beperken. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor
privacyzaken. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als je verzoek wordt ingewilligd
sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot je de beperking opheft niet
langer worden verwerkt.

Recht op overdraagbaarheid
Je hebt altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op jouw persoon of
daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. Je kunt een verzoek met die strekking doen aan
onze contactpersoon voor privacyzaken. Je ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op je verzoek. Als je
verzoek wordt ingewilligd sturen wij je op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over jouw die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten
Je hebt in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens
door of in opdracht van Live Life Happy. Als je bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking
staken in afwachting van de afhandeling van je bezwaar. Is je bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of
kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan jou ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend
staken.

Je hebt bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden
onderworpen. Wij verwerken je gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Ben je van
mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacyzaken.

Vragen en feedback
We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

Live Life Happy
Vijfmeiweg 34
2172VM Sassenheim
(geen bezoekadres)
info@livelifehappy.nl